Byta eller rengöra partikelfiltret?

Tjenare, hallå, hej! Hjärtligt välkommen ska du vara till mig och blogg, även till dagens inlägg. Dagen till ära tänkte jag skriva ett inlägg som jag länge har tänkt att skriva. Det kommer handla om partikelfilter samt rengöring av partikelfilter, vart man kan vända sig för att få den här typen av hjälpen. Om ni vill veta mer kring detta efter att ni har läst färdigt inlägget, då kan ni läsa vidare här.

För att alla ska kunna läsa det här inlägget och hänga med i vad jag menar kan det vara bra att klargöra för vad partikelfilter är, jag tror nämligen inte att alla vet vad det är. Partikelfilter kan även kallas för dieselpartikelfilter och DPF. Egentligen är det precis vad det låter som, det är ett filter som renar dieselavgaser från skadliga partiklar. Därmed förstår ni säkerligen att det är ett filter som enbart finns i fordon som drivs på diesel. Eftersom det agerar för att resa avgaser sitter det i avgassystemet på fordonet.

När ett partikelfilter fungerar som det ska kan det avskilja 99,9 % av partiklarna. Emellanåt kan man behöva byta ut det eller rengöra det, för att det ska fungera som det ska igen. När det är dags att bytas börjar en lampa lysa på instrumentbrädan. Man kan också märka det genom att bilen börjar gå dåligt och det kan bli svårt att starta bilen, även bränsleförbrukningen ökar.

Att köpa ett helt nytt partikelfilter är dyrt, därför kan det vara smart att rengöra det befintliga partikelfiltret. Rengöring av partikelfilter är inte helt lätt, det är något man bör ta professionell hjälp med. Att lämna in bilen på verkstad för att göra detta kan dessutom vara betydligt mycket billigare än att byta ut det helt och hållet. Ett företag som man kan vända sig till för att få hjälp med rengöring av partikelfilter är Eco Cleaner, klicka er vidare på länken ovan ifall ni vill veta mer om det här företaget.